HR SLO EN DE
onama1

NOVOSTI

10.12.2015.

CRVENI NOSOVI i Domusplus za osmijeh Klaićeve

U želji da u ovo predblagdansko doba donesemo osmijeh na lica onima kojima je najteže, zajedno sa klaunovimadoktorima iz humanitarne udruge CRVENI NOSOVI posjetili smo Klaićevu bolnicu i razveselili njihove male pacijente.

Kiša? Neee…ni kiša nije mogla isprati osmjehe, razdraganost i sreću kada smo vidjeli dr. Žulee-a i njegove kolege Primariusa Dibidusa i Doktoricu Krafnicu.
Hladno? Neee…njihova pozitivna energija i vedar duh lako su savladali svaki „minus“ pa i onaj temperaturni. Primarius Dibidus izmjerio nam je temperaturu, pogađate ne sa toplomjerom, već sa našim standardnim građevinarskim metrom 🙂 i postavio stručnu „dijagnozu“ da smo zdravi i spremni za smijeh. Tako je naša avantura počela… 🙂

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori je udruga koja pruža psihosocijalnu podršku ljudima koji su bolesni, nemoćni i pate, prvenstveno djeci na liječenju u bolnici, pomoću humora i životne radosti. Redovito posjećuju 6 zagrebačkih bolnica, te bolnice u Rijeci i Osijeku u kojima djecom na raznim bolesničkim odjelima donose zabavu i „odmak“ od bolesničkog života. Klaunovidoktori unose u bolničko okruženje novi način komunikacije s djecom, otklanjaju pažnju od bolesti i straha te donose svijet smijeha, životne radosti i igre. Osim dječjeg programa, te programa za krizne situacije, klaunovidoktori prakticiraju i redovite posjete domovima za starije i nemoćne gdje rado bude ugodna sjećanja kod starijih osoba i grade mostove prema svijetu mladosti. Uz pomoć humora razbijaju dnevne rutinu starijim osobama i pružaju im mogućnost da se ponovno aktivno uključe u život kroz igru i smijeh.

Mi svi, baš svi, cijeli Domusplus tim, ponosni smo što smo postali dio ovog prekrasnog projekta i donjeli dobru vibru na mjesto uz koje često vežemo osjećaj tuge, nelagode i straha. Sigurni smo da ćemo zajedničkim angažmanom, ne samo donacijama, već i volontiranjem, podrškom i promoviranjem CRVENIH NOSOVA donijeti osmjeh na još mnoga lica i mnogima razveseliti bolničke dane.
Naravno, svi klaunovidoktori su profesionalni umjetnici – posebno educirani klaunovi za rad u bolnici i nisu liječnici, no danas su nam pokazali da je liječenje smijehom, glazbom, zabavnim trikovima i puuuno puuuno dobre volje i fantastične energije, najbolji lijek.
Jer svi znamo da osmijeh ne košta ništa, djeluje čudesno, a najviše vrijedi kada se poklanja od srca (i crvenog nosa)!

www.crveninosovi.hr

g d
top
 

domusplus
Ilica 259, Zagreb
Tel : 01 / 236 55 49

Kuća s idejom
Radno vrijeme
Pon-Pet: 08:30h - 16:30h
Srijeda: 08:30h - 17:30h
Subota: po dogovoru

 

Copyright © 2014 DomusPlus d.o.o., Sva prava pridržana

 

Powered by webdizajner.hr. Designed by Lara.