HR SLO EN DE
onama1

NOVOSTI

16.11.2017.

EUROPSKI STRUKTURNI I INVESTICIJSKI FONDOVI 19.10.2017.

image001
E-impuls: KK.03.2.1.06.0005
Press

Dana 19.10.2017. vlasnik tvrtke DOMUS PLUS d.o.o., gosp. Hrvoje Kuretić, potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020.

Bespovratna sredstva dodjeljuju se u svrhu provedbe projekta pod nazivom „Povećanje konkurentnosti tvrtke DOMUSplus nabavom suvremene opreme“.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 404.891,88 HRK, a kroz program E-impuls dodjeljuju se bespovratna sredstva u iznosu od 158.000,00 HRK.
Provedba projekta počela je 11.03.2017. godine i završava u studenom 2017. godine.

DOMUS PLUS je tvrtka čiji zaposlenici posjeduju višegodišnje iskustvo u projektiranju, izradi i montaži gotovih kuća. Cilj poslovanja je unaprijediti kulturu življenja u ekološki i energetski prihvatljivijim montažnim kućama, uz povećanje svijesti o prednostima građenja i življenja u takvim kućama. Misija tvrtke je podići prihvatljivost niskoenergetskih gotovih kuća na području Republike Hrvatske na europske standarde, što takav oblik građenja zaslužuje.

Provedbom projekta tvrtka DOMUSplus nabavila je stroj i strojni program (software). Nabavom tehnološki napredne opreme, poboljšat će se tehnološka opremljenost i povećat će se proizvodni kapacitet. Provedba projekta omogućit će ostvarenje dugoročnog cilja tvrtke – održivi rast i vodeća pozicija na domaćem i inozemnom tržištu.
Ova investicija je prva u nizu planiranih investicija s konačnim ciljem znatnog povećanja zapošljavanja, povećanja kapaciteta proizvodnje, poboljšanja preciznosti i ubrzanja samog procesa proizvodnje.

Investicijom u programski paket SEMA postiže se i do 25% brža izrada tehničke izvedbene dokumentacije. Programski paket omogućava potpuno i sveobuhvatno planiranje, izradu preciznih proračuna, te pripremu objekata za proizvodnju kroz izradu izvedbenih nacrta. Ovim putem se osigurava potpuna kontrola proizvodnog procesa planiranja i projektiranja, ali i dodatno povećava potrebna preciznost pri izradi montažnih kuća.

Dodatno, investicijom u mosnu dizalicu će se ubrzati proizvodni proces za više od 10%, uz dodatno povećanje sigurnosti rada. Samo upravljanje mosnom dizalicom bit će daljinsko i polu-automatsko, u potpunosti prilagođeno DOMUSplus procesu proizvodnje niskoenergetskih montažnih kuća.

 

Kontakt osoba: Hrvoje Kuretić – hrvoje.kuretic@domusplus.hr

Sadržaj press izjave isključiva je odgovornost  tvrtke DOMUSplus d.o.o.

Projekt je financirala Eurposka unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Operativni program Konkuretnost i kohezija 2014 – 2020

www.strukturnifondovi.hr           www.hamagbicro.hr

g d
top
 

domusplus
Ilica 259, Zagreb
Tel : 01 / 236 55 49

Kuća s idejom
Radno vrijeme
Pon-Pet: 08:30h - 16:30h
Srijeda: 08:30h - 17:30h
Subota: po dogovoru

 

Copyright © 2014 DomusPlus d.o.o., Sva prava pridržana

 

Powered by webdizajner.hr. Designed by Lara.