HR SLO EN DE

TEHNOLOGIJA   |   Prednosti

onama1
Kao jednu od osnovnih prednosti ističemo brzinu gradnje. Klasična zidana kuća bi se prema pravilima struke trebala graditi 8-12 mjeseci, dok je Domusplus niskoenergetska kuća konstrukcijski montirana u JEDNOM DANU, a kompletni radovi do useljenja traju oko 2 mjeseca.
Svi materijali koje koristimo prilikom proizvodnje i gradnje su zdravi, prirodni i ekološki, što uz znatno smanjenje onečišćinja okoliša osigurava i zdrav, kvalitetan i ugodan život u našim kućama. Naravno, cijeli procesod izbora materijala do njihove gradnje, recikliranja i zbrinjavanja ostataka kojeg praktički i nemamo, strogo se kontrolira i svakodnevno unaprijeđuje.
Veliku pažnju posvetili smo proizvodnji konstruktivnih elemenata, čija izrada se vrši u kontroliranim uvjetima u našoj proizvodnoj hali. Kompletna hala je izolirana i izrađena prema visokim standardima. Dva osnovna proizvodna procesa su proizvodnja zidova i krovnih rešetkastih nosača.
Montažne, odnosno drvene kuće imaju površinsku masu znatno manju od zidanih kuća, pa su i nekoliko puta otpornije na potres. Drvo kao građevni materijal je puno elastičniji od cigle i betona, pa se upravo zbog toga «bolje» ponaša prilikom potresa, te je protupotresno vrlo zahvalan materijal.
U današnje vrijeme, kada klasični energenti sve više poskupljuju i kada izdvajanje za redovne mjesečne režije postaje veliki uteg oko vrata budžetu prosječne obitelji važno je znati da u usporedbi sa klasičnim zidanim kućama, Domusplus niskoenergetske kuće troše čak do 5 puta manje energije za grijanje i hlađenje. To znači da naši investitori izdvajaju nekoliko puta manji iznos za mjesečne režije.
Svi obložni materijali koje koristimo kao obložne slojeve drvenih nosivih elementa, kategorizirani su kao «negorivi» ili «slabo gorivi». Suprotno uvriježenom mišljenju, drvo je I protupožarno vrlo vrijedan materijal. Naime, beton pod utjecajem visokih temperatura puca, čelik gubi stabilnost zbog savijanja i uvijanja, dok drvo stvara zaštitni sloj, koji sprječava dovod kisika i gorenje drveta, tako da drvo samo tinja, ali ostaje statički stabilno duže vrijeme.
Kako bismo svojim investitorima omogućili useljenje u njihov dom iz snova, iskrojen upravo po njihovim željama I prilagođen njihovom stilu života, svakom projektu pristupamo individualno. Drugim riječima, naši projekti nisu tipski niti standardizirani već je svaki jedinstven I poseban, prilagođen upravo vama!
Budući da u gradnji niskoenergetskih Domusplus kuća koristimo isključivo “suhe” i zdrave materijale, potpuno je eliminirana mogućnost pojave vlage, mokrih I pljesnivih mrlja, te osigurana dugotrajna udobnost stanovanja s reguliranom mikroklimom prostora.
top
 

domusplus
Ilica 259, Zagreb
Tel : 01 / 236 55 49

Kuća s idejom
Radno vrijeme
Pon-Pet: 08:30h - 16:30h
Srijeda: 08:30h - 17:30h
Subota: po dogovoru

 

Copyright © 2014 DomusPlus d.o.o., Sva prava pridržana

 

Powered by webdizajner.hr. Designed by Lara.